Що таке геотекстиль? Які види геотекстилю бувають?

Що таке геотекстиль? Які види геотекстилю бувають?

У сучасному будівництві використовується безліч інноваційних матеріалів, які дозволяють більш швидко і легко виконати будівельні роботи та значно продовжити термін служби конструкцій. Одним з таких матеріалів є геотекстиль.

 

ГЕОТЕКСТИЛЬ – ЩО ЦЕ ТАКЕ І З ЧОГО ВІН СКЛАДАЄТЬСЯ?

 

Геотекстиль (геополотно) – це геосинтетичний матеріал, який знайшов широке застосування в різних сферах. Найчастіше геотекстиль використовують в дорожньому будівництві для зміцнення схилів та укосів, розподілу різнофракційних матеріалів в конструкціях одягу автомобільних доріг, при будівництві приватних будинків, комерційних будівель і промислових об'єктів для зміцнення фундаменту, облаштування плоского експлуатованого даху та «зеленої покрівлі».

А також геотекстиль застосовується в ландшафтному дизайні для створення зелених еко парковок для автомобілів, квіткових клумб, садових доріжок з тротуарної плитки, посилення берегів ставка та інших штучних водойм.

 

      

 

Геотекстиль являє собою однорідне неткане полотно, виготовлене з поліпропіленових або поліефірних волокон. Поліестер складається з коротких ниток, які з'єднуються і формують кілька шарів. Через невелику довжину ниток поліефірний геотекстиль має ворсисту структуру і не може похвалитися особливою міцністю. Тому більш затребуваним в будівництві є поліпропіленовий геотекстиль. Він виконаний з ниток більшої довжини, за рахунок чого геополотно набуває високої міцності і не розшаровуватися навіть при намоканні.

 

РІЗНОВИДИ ГЕОТЕКСТИЛЮ

 

Нетканий геотекстиль відрізняється високою щільністю, яка може становити 90, 110, 136, 145, 190, 200, 300 г/м2 і більше. Виготовляється будівельний геотекстиль шляхом термічного або механічного з'єднання полімерних волокон. Залежно від способу виготовлення, розрізняють наступні види геотекстилю:

  • голкопробивний;
  • термоскріплений.

 

Голкопробивний геотекстиль виготовляється з коротких ниток за допомогою спеціального голчастого преса. При проколюванні волокна геополотна проникають з одного шару в інший, створюючи, таким чином, досить міцний геоматеріал з хорошими фільтруючими здібностями. Голкопробивний геотекстиль відмінно пропускає воду, тому основне завдання такого геосинтетика – дренаж.

 

Термоскріплений геотекстиль утворюється в результаті скріплення волокон під час термообробки (нагрівання). Волокна зварюються один з одним в місцях перетину, за рахунок чого термоскріплений геотекстиль є міцнішим за інші види нетканих геополотен, що дозволяє застосовувати його для більш важливих завдань, наприклад, зміцнення фундаменту, гідроізоляції трубопроводу.

 

ВЛАСТИВОСТІ ГЕОТЕКСТИЛЮ

 

Геотекстиль нетканий, голкопробивний і термоскріплений, має високі експлуатаційні властивості, які дозволяють йому якісно виконувати всі свої функції протягом декількох десятків років. До переваг геотекстилю можна віднести:

  • екологічність (полімерні волокна, з яких складається цей геосинтетик, абсолютно безпечні для здоров'я людини і нетоксичні для зовнішнього середовища);
  • високу еластичність (неткане гео полотно може розтягуватися до 50% і не рватися до цієї межі);
  • підвищену міцність (геотекстиль здатний рівномірно розподіляти механічні навантаження в поздовжньому і поперечному напрямках полотна, що робить його стійким до розривів та інших пошкоджень);
  • водонепроникність (нетканий геотекстиль відрізняється нульовою гігроскопічністю, тобто мінімальним вбиранням води);
  • УФ-стійкість (геотекстиль здатний провести на відкритому повітрі під палючим сонце мінімум 30 діб, не розшаровуючись і не розсипаючись в результаті впливу ультрафіолету);
  • морозостійкість (геотекстиль здатний витримувати сильні морози до -60°С);
  • стійкість до біологічної корозії (геотекстиль не гниє, не уражається цвіллю, не пошкоджується комахами, корінням дерев і не дозволяє проростати бур'янам);
  • стійкість до агресивних середовищ (геоматеріал непідвладний негативному впливу кислот, лугів, масел та інших хімічних речовин).

 

ДЕ НЕДОРОГО КУПИТИ ГЕОТЕКСТИЛЬ В УКРАЇНІ?

 

В Україні великий вибір геотекстилю представлений в компанії Буд-Інтех. У нашому асортименті Ви знайдете голкопробивний геотекстиль Tipptex BS (Тіптекс БС) від виробника Bonar (Угорщина) і термоскріплений геотекстиль Typar SF (Тайпар СФ) від виробника DuPont (Люксембург).

 

          

 

Ми напряму співпрацюємо з заводом виробника, що дає нам можливість встановлювати доступні ціни на геотекстиль в регіоні. Продаж геотекстилю здійснюється гуртом і в роздріб. У нас Ви можете замовити геотекстиль в рулонах або на метраж.

 

Щоб купити геотекстиль Typar SF або Tipptex BS в компанії Буд-Інтех, Вам необхідно оформити онлайн заявку в інтернет магазині bud-inteh.com або зателефонувати нам за номером, зазначеному в контактах. Наші фахівці підкажуть актуальну вартість і допоможуть правильно підібрати види геотекстилю, необхідні для виконання Ваших завдань.

 

Придбаний у нас нетканий геотекстиль Typar SF Ви можете забрати самостійно зі складу Буд-Інтех в м. Вінниця. Якщо Ви проживаєте не в Вінниці, Ви можете замовити геотекстиль Tipptex BS з доставкою в Київ, Житомир, Рівне, Чернігів, Суми, Черкаси, Тернопіль, Луцьк, Хмельницький, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Чернівці, Одесу, Запоріжжя, Полтаву, Миколаїв, Кривий Ріг, Харків або будь-який інший населений пункт.

 

Звертайтеся! У нас найвигідніша ціна та оперативна поставка матеріалу на будівельний об'єкт!

1671

Спасибо мы Вам перезвоним в ближайшее время!

Введите ваши контакты