Поширені питання про мансардні вікна Roto

Поширені питання про мансардні вікна Roto

Сьогодні власники приватних будинків все частіше стали використовувати підпокрівельний простір як житлове приміщення. Правда, таке рішення вимагає особливої ​​уваги до конструкції даху та його окремих конструктивних елементів, в тому числі й до мансардних вікон, які покликані забезпечити якісне освітлення та вентиляцію мансарди. Про те, якими, на думку спеціалістів компанії Буд-Інтех, повинні бути вікна для мансарди, й піде мова в даній статті.

 

Мансардним вікнам якого виробника варто віддати перевагу українському споживачеві?

 

На будівельному ринку великим попитом користуються мансардні вікна Fakro (Польща), Velux (Данія) і Roto (Німеччина). Продукція кожного з цих брендів має свої незаперечні переваги і змогла завоювати довіру українського покупця.

Але якщо Ви запитаєте «Які вікна краще?», ми з точки зору і як споживача, і як фахівця, свій вибір зробимо на користь німецьких вікон. А чому – Ви можете детально дізнатися зі статті «Мансардні вікна Roto».

 

► Які бувають види мансардних вікон?

 

При виробництві дахових вікон використовується два види матеріалів:

  • дерево;
  • пластик (ПВХ).


Дерев'яні мансардні вікна виготовляються з клеєної сосни без сучків, яка просочується спеціальними антисептичними складами і покривається акриловим лаком в два шари.

Варто відзначити, що шви зрощування є тільки на недоступних погляду місцях. Внутрішня частина рами має цілісні дерев'яні накладки і створюється враження, що використовується тільки цілісний брус.

 

Пластикові мансардні вікна в дах виконані з німецького ПВХ профілю REHAU. У стандартному виконанні ПВХ профіль має білий колір, але за бажанням замовника можлива його ламінація під дерево відтінку «золотий дуб», «чорний дуб», «червоне дерево», «горіх» або «сосна».

 

                

Як правильно підібрати матеріал мансардних вікон?

 

Дерев'яні вікна Roto мають найвищий коефіцієнт опору теплопередачі, тому відповідають вимогам пасивного будівництва (NS15, NF40), що дає можливість брати участь в програмі «IQ energy», що проводиться ЄБРР в Україні з 2016-го року.

Незважаючи на це, деревина є більш вразливим до впливу вологи матеріалом. Тому якщо у Вас мансарда облаштована під ванну кімнату, – рекомендуємо встановлювати мансардні пластикові вікна.

 

Як підібрати розмір мансардних вікон Roto?

Модельний ряд вікон Roto налічує більше десятка найбільш затребуваних стандартних типорозмірів: 54х78 см, 54х98 см, 54х118 см, 65х118 см, 65х140 см, 74х98 см, 74х118 см, 74х140 см, 74х160 см, 74х180 см, 94х118 см, 94х140 см, 94х160, 114х118 см, 114х140 см, 114х160 см, 114х180 см, 134х140 см, 134х160 см.

 

Такий великий вибір дозволить підібрати варіант для приміщення будь-якої площі! А щоб розрахувати, які розміри та яка кількість горищних вікон буде оптимальною для Вашого будинку, Вам необхідно враховувати, що 1 квадратний метр скління висвітлює 8-12 м2 площі приміщення.

Слід також пам'ятати, що встановлюючи кілька невеликих вікон, Ви зможете отримаєте більш рівномірний розподіл денного світла, ніж при монтажі одного великого вікна.

 

Які існують типи відкривання горищних вікон?

Компанія Roto пропонує наступні типи мансардних вікон, в залежності від їх способу відкривання:

  • центрально-поворотні – класичне рішення з віссю повороту в 1/2 висоти;
  • з піднятою віссю повороту (в 3/4 висоти) – внутрішня частина стулки «не входить» в приміщення, що забезпечує вільний огляд у відкритому положенні та збільшує безпеку в експлуатації, створюючи комфортні умови для миття зовнішнього скла;
  • комбіновані (відкривання по верхній осі + поворот в 3/4 висоти) – відрізняються найвищою функціональністю та легкістю в обслуговуванні за рахунок однієї багатофункціональної ручки.

                    

 

Як правильно підібрати спосіб відкривання мансардних вікон?

 

При визначенні висоти установки мансардного вікна рекомендується враховувати ріст людей, які будуть ним користуватися. Ідеально, якщо відстань від підлоги до половини висоти вікна буде відповідати середньому росту людини (приблизно 1,2 м). Це дозволить створити оптимальне освітлення та огляд, а експлуатація вікна буде більш зручною.

 

Слід зазначити, що при монтажі мансардних вікон Roto висота верхнього краю вікна може перевищувати навіть 2 метри, через те, що вікно обслуговується за допомогою ручки, розміщеної в нижній частині. Але якщо потрібна буде установка у важкодоступних місцях, рекомендуємо звернути увагу на моделі вікон з обслуговуванням на дистанційному управлінні (за допомогою пульта).

 

Який склопакет встановлений в мансардному вікні Рото?

 

У виробництві мансардних вікон Рото використовуються однокамерні енергозберігаючі та двокамерні низькоемісійні склопакети. Всі вони заповнені інертним газом (аргоном або криптоном), завдяки якому в зимовий період в горищному приміщенні зберігається тепло, а влітку воно захищене від нагрівання. Зовнішнє скло загартоване, з антиконденсатним покриттям. Внутрішнє скло пропонується звичайне або триплекс (безпечне клеєне). Триплекс забезпечує не тільки підвищену безпеку, а й захищає внутрішні предмети в мансарді (меблі, шпалери, покриття для підлоги) від вигорання.

 

Чи можна встановити мансардне вікно в дах з дуже маленьким кутом нахилу?

 

Зазвичай горищне вікно встановлюється на дахах з кутом нахилу від 20 градусів, однак ізоляційний оклад уможливлює монтаж вікна на дах як з профільованим (профнастил, металочерепиця, керамічна черепиця), так і плоским покриттям (бітумна черепиця, фальцева покрівля).

 

Чи можлива установка мансардного вікна після укладання покрівельного матеріалу?

 

Вікна для мансарди можна встановлювати як на етапі будівництва будинку при зведенні покрівлі, так і дозволяється врізати горищне вікно в готовий дах. Звичайно ж, Ви можете зробити все «своїми руками», але ми рекомендуємо довірити монтаж мансардного вікна фахівцям, так як це досить важливий та відповідальний процес.

 

Чи можна замовити вікно з зовнішніми накладками в колір черепиці?

 

У стандартному виконанні накладки мають колір «антрацит металік», але під замовлення вони можуть бути виготовлені з міді, патинованого титан-цинку, а також мати будь-який відтінок з палітри RAL.

 

Як захистити мансарду від сонця та спеки?

 

Захистити мансарду від сонця, а також створити в приміщенні цікаві акценти допоможуть жалюзі, сонцезахисні та затінюючі тканинні шторки Roto, представлені в каталозі виробника в різних кольорах та декорах. А також додатковий захист від палючого сонця зможуть забезпечити зовнішні аксесуари Рото: маркізети та ролети, які ідеально поєднуються з вікнами для даху завдяки своєму сучасному дизайну.

 

Аксесуари для мансардних вікон Рото випускаються як на ручному, так і на дистанційному управлінні для установки на вікна у важкодоступних місцях.

 

Чи не буде вікно, встановлене на дах, протікати або промерзати?

 

Існує думка, що найбільш уразливим елементом покрівлі є мансардне вікно. Однак інженери компанії Roto при розробці вікон на мансарду врахували всі можливі впливи і при виробництві своєї продукції вдалися до використання кращих технічних рішень.

 

Надійний захист деревини, більш глибока посадка в покрівлі, морозостійкі склопакети, термоізоляційний блок WD з пароізоляційною плівкою, унікальна антиконденсатна система вентиляції, можливість установки спеціального ізоляційного фартуха та зовнішнього окладу, адаптованого під різні типи покрівельного покриття, – чинники, що дозволяють уникнути промерзання та утворення конденсату.

 

А також не варто забувати, що довговічність та функціонування горищних вікон багато в чому залежить від їх правильного встановлення. Тому рекомендуємо Вам приділяти особливу увагу монтажу і залучати до нього професійні бригади, які пройшли спеціальне навчання й мають досвід монтажу мансардних вікон.

 

 

 

Ми, фахівці компанії Буд-Інтех, постаралися відповісти на всі поширені запитання про мансардні вікна. Але якщо у Вас в запасі є ще парочка – Ви можете сміливо задати їх, зателефонувавши нам за номером, зазначеному в контактах.

 

А якщо Ви за допомогою цієї статті змогли прояснити всі питання та нюанси, що Вас цікавлять, і готові купити мансардні вікна Рото - залишайте свої онлайн-заявки в нашому інтернет-магазині! І не важливо, в якому місті Ви проживаєте – Вінниця, Київ, Харків, Дніпропетровськ, Миколаїв, Суми, Одеса, Львів – ми здійснюємо доставку по всій Україні!

1291

Спасибо мы Вам перезвоним в ближайшее время!

Введите ваши контакты