Що таке софіт? Які різновиди софітів бувають?

Що таке софіт? Які різновиди софітів бувають?

При будівництві приватних будинків важливо приділяти увагу навіть дрібницям, адже вони теж впливають на правильне функціонування та довговічність будівлі. Однією з таких деталей є звис даху. Незалежно від того, який тип даху у Вас закладений згідно з проектом – односхилий, двосхилий, чотирьохскатний вальмовий або шатровий, він повинен бути надійно захищений від вітру та вологи. А для цього потрібно правильно виконати зашиття його карнизних і фронтонних звисів.

 

Сьогодні існує великий вибір матеріалів, які можуть застосовуватися для обробки звисів покрівлі: стругані дошки, обрізні дошки, дерев'яна вагонка, пластикова вагонка, фанера, OSB плити, листовий метал, профнастил та інші матеріали. Але найкраще для підшивки карнизних звисів використовувати такий сучасний покрівельний матеріал як софіти для даху.

 

ЩО ТАКЕ СОФІТ?

 

Софіт (від італ. «soffitto») – це спеціальна покрівельна панель, яка застосовується для обробки фронтонних і карнизних звисів даху приватних будинків, котеджів, підсобних приміщень та альтанок. Покрівельний софіт дозволяє додати будинку красивий, завершений зовнішній вигляд, забезпечити тривалий термін служби покрівлі та приховати при необхідності проводку й інші комунікації, що порушують естетичність будови.

 

Обробку даху софітами Ви можете виконати самостійно, своїми руками, без залучення будівельної бригади. Але перш, ніж купити і встановити софіти на дах, давайте спочатку розберемося, які види софітів бувають.

 


РІЗНОВИДИ СОФІТІВ ДЛЯ ПІДШИВКИ ЗВИСІВ ДАХУ

 

Покрівельні софіти, в залежності від матеріалу виготовлення, можуть бути алюмінієві, мідні, сталеві та пластикові. Для виконання підшивки карниза даху будинку можна застосовувати будь-який вид софітів, але ми рекомендуємо використовувати пластикові. Пластикові, або як їх ще називають – вінілові, софіти виробляються з полівінілхлориду (ПВХ), який є екологічно безпечним, нешкідливим для здоров'я людини та навколишнього середовища матеріалом.

 

Пластикові софіти для даху мають безліч переваг у порівнянні з металевою та дерев'яною підшивкою карнизних звисів. Софіти із пластику характеризуються високою міцністю, УФ-стійкістю, вологостійкістю, стійкістю до вітрових навантажень та перепадів температур. Вони не схильні до корозії, не гниють, не пошкоджуються цвіллю і не піддаються пошкодженню комахами-шкідниками. Вінілові софіти для покрівлі не тріскаються, не розшаровуються і не здуваються, володіють ідеальною геометрією, легко монтуються і не вимагають фарбування.

 

Софіти, які використовуються для карнизної підшивки скатної покрівлі, бувають двох видів:

  • перфоровані;
  • неперфоровані.


Неперфорований софіт має вигляд суцільної гладкої панелі. Суцільний софіт без перфорації використовують, як правило, при підшивці карниза даху в місцях, які найбільш часто піддаються впливу атмосферних опадів (наприклад, веранда, ганок або альтанка).

 

Перфорований софіт представляє собою панель з невеликими отворами. Софіт з перфорацією використовують для обробки карниза даху, коли є необхідність забезпечити вентиляцію внутрішніх елементів покрівлі, щоб уникнути утворення вогкості та появи цвілі в підпокрівельному просторі. Залежно від ступеня перфорації, покрівельні софіти можуть бути повністю або частково перфорованими. У першому варіанті панель для обробки звисів даху має отвори по всій ширині і довжині поверхні, у другому – перфорація виконана лише в центральній частині панелі.

 

          

Фото – 1) гладкий суцільний софіт без перфорації; 2) софіт для даху з центральною перфорацією; 3) повністю перфорований софіт для карниза

 

ДЕ КУПИТИ СОФІТИ ДЛЯ ДАХУ?

 

Найбільший вибір пластикових софітів для покрівлі в Україні представлений в інтернет магазині компанії Буд-Інтех. У нашому каталозі Ви можете знайти софіти для підшивки карниза покрівлі таких відомих брендів, як VOX (Польща), ASKO (Польща) і Айдахо (Білорусь).

 

Покрівельні софіти VOX відрізняються прихованою системою вентиляції – унікальною, інноваційною розробкою польського концерну, що отримала патент ZWW №005216025. Пластикові софіти з прихованими вентиляційними отворами колекції Infratop забезпечують швидку циркуляцію повітря в підпокрівельному просторі, запобігаючи утворенню конденсату. Але найголовніше – така карнизна підшивка повністю змінює естетичний вигляд покрівлі, приховуючи вентиляційні отвори, за рахунок чого дах виглядає цілісним та гармонійним.

 

Перфоровані ПВХ софіти Вокс Інфратоп представлені у двох серіях – Unicolor і Nature. Серія Unicolor об'єднала в собі три стандартних відтінки – білий, коричневий і графітовий. Вони найбільш часто застосовуються для підшивки карниза покрівлі, так як гармонійно поєднуються з колірним рішенням фасадних панелей, бітумної черепиці та водостічної системи. Панелі Nature для карнизної підшивки покрівлі виконані під дерево і доступні під замовлення в кольорі «золотий дуб» і «горіх».

 

             

 

Покрівельні софіти ASKO виробляються методом ламінації, який полягає у нанесенні на поверхню панелі спеціальної багатошарової плівки, що забезпечує захист матеріалу від механічних пошкоджень та атмосферних впливів. Софіти Аско представлені колекцією Neo, яка об'єднала в собі 13 колірних рішень – 5 однотонних (білий, бежевий, коричневий, графітовий, світло-сірий) і 8 відтінків під дерево (золотий дуб, темний дуб, горіх, сосна світла, червоне дерево, червоне дерево тік, яблуня, вінчестер). На всі панелі виробник надає 10-ти річну гарантію, а фактичний термін служби підшивки карниза на покрівлі складе не менше 25-ти років.

 

Покрівельні софіти Айдахо виготовляються у білоруському місті Брест на виробництві польської компанії VOX. Карнизна підшивка Айдахо випускається як з перфорацією, так і без, і поставляється на український ринок будматеріалів у трьох універсальних колірних рішеннях – білий, графітовий і коричневий.

 

Софіти якого виробника (Аско, Айдахо або Вокс) Ви б не вибрали для підшивки карниза даху будинку, – купити софіт для покрівлі можна в нашому інтернет магазині bud-inteh.com з доставкою по Україні, незалежно від того, в якому місті Ви проживаєте: Вінниця, Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Черкаси, Суми, Полтава, Запоріжжя, Житомир, Хмельницький, Кривий Ріг, Чернівці, Тернопіль, Львів, Рівне, Івано-Франківськ, Ужгород або Луцьк.

 

Ми напряму працюємо з виробниками покрівельних матеріалів, тому у нас найнижча ціна на софіти в Вінниці. До того ж, окрім панелей для карнизної підшивки у нас Ви також можете придбати всі необхідні аксесуари для софітів: планку j trim і з'єднувальний профіль (H-планку).

 

Звертайтеся, ми з радістю допоможемо додати Вашому будинку красивий зовнішній вигляд!

3383

Спасибо мы Вам перезвоним в ближайшее время!

Введите ваши контакты