Як зробити паркан з металевого штахетника на ділянці?

Як зробити паркан з металевого штахетника на ділянці?

Паркан з металевого штахетника є хорошою альтернативою огорожі з профнастилу або сітки рабиці. Євроштахетник вигідно відрізняється гарним зовнішнім виглядом, відмінними експлуатаційними властивостями та різноманітністю варіантів виконання, а його легкість і простота конструкції забезпечують швидкий і нетрудомісткий монтаж огорожі для дачі.

 

ЯК ЗРОБИТИ ПАРКАН З МЕТАЛЕВОГО ШТАХЕТНИКА СВОЇМИ РУКАМИ?

 

Етап №1: Вибір і покупка металевого штахетника

 

Перед тим, як приступити до встановлення паркану, необхідно купити штахетник. Щоб Ви довго не блукали в інтернеті в пошуку дешевого євроштахетника, відразу «здаємо карти» – купити металевий штахетник від виробника в Вінниці Ви можете в нашому інтернет магазині bud-inteh.com.

 

Ми можемо виготовити штахетник металевий під замовлення в будь-якому розмірі і в будь-якому кольорі з палітри RAL (наприклад, RAL 3005, RAL 6005, RAL 7024, RAL 8004, RAL 8017, RAL 8019). А також Ви можете замовити металевий штахетник під дерево у відтінках золотий дуб, дуб темний, дуб структурний 3D, сосна, вільха і береза з доставкою у Київ, Харків, Дніпропетровськ, Чернігів, Черкаси, Суми, Одесу, Миколаїв, Херсон, Полтаву, Кіровоград, Запоріжжя, Житомир, Хмельницький, Рівне, Чернівці, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Луцьк або будь-який інший населений пункт України.

 

Етап №2: Розмітка території і закладання основи

 

Після покупки металоштахетника приступаємо до виконання розмітки території, вздовж якої будуть буритися ями під опорні стовпи на глибину приблизно 80-120 см. Відстань між ямами і їх глибина вибираються індивідуально відповідно до раніше виконаних розрахунків.

 

Етап №3: Створення каркаса паркану з металевого штахетника

 

► Каркас паркану з євроштахетника робиться з металевої профільної труби перерізом 60х60 мм або 80х80 мм, з товщиною стінки від 1,5 до 4 мм. Труби необхідно розрізати на шматки потрібної довжини, з запасом на глибину вкопування.

 

► Опорні труби встановлюють, як правило, на відстані 1,5-3 м шляхом забивання в попередньо зроблені отвори в грунті. Потім в ямі роблять піщану подушку на висоту 10 см, після засипають гравієм і утрамбовують або бетонують. Опісля до опорних стовпів приварюють або кріплять за допомогою болтового з'єднання дві (або три, якщо паркан вище двох метрів) горизонтальні лаги.

 

УВАГА:

• Якщо отвори бетонуються, то перед тим як далі виконувати монтажні роботи слід почекати кілька днів, щоб розчин встиг повністю затвердіти.

• При будівництві горизонтального паркану з металевого штахетника не потрібно встановлювати горизонтальні лаги, а витрата самого металоштахетника збільшитися вдвічі у порівнянні з вертикальним парканом.

 

► Готовий каркас з профільної труби покривають спеціальним антикорозійним складом, який не тільки захистить каркас паркану з залізного штахетника від вологи і продовжить його термін служби, а й додасть йому естетичний вигляд.

 

УВАГА:

• Якщо Ви плануєте будівництво паркану з металевого штахетника з цегляними або кам'яними стовпами, спочатку викладіть фундамент, основу паркану і колони, а потім приступайте до установки сегментів зі сталевого штахетника.

 

Етап №4: Установка металевого штахетника для паркану

 

Після монтажу каркасу для паркану приступають до установки самого металевого штахетника. При будівництві одностороннього паркану штакети встановлюються з зазором в 2, 3, 4 см, максимум – в 5 см. При будівництві двостороннього паркану відстань між штахетами можна збільшити до 8-ми сантиметрів. Яку відстань між парканом зробити – залежить від індивідуальних переваг. Слід враховувати, що чим ближче розташовані штахетини один до одної, тим гіршою буде «прозорість» паркану, тобто ділянка буде більш захищеною від вітру і допитливих поглядів перехожих.

 

Фото – Встановлення паркану з металевого штахетника: 1) звичайне розташування (односторонній паркан для дачі); 2) в шаховому порядку (двосторонній паркан для приватного будинку)

 

Кріплення металевого штахетника до горизонтальних лаг з профільної труби виконують за допомогою спеціальних заклепок або саморізів по металу. При установці паркану з євроштахетника з прямим верхнім краєм можлива установка зверху укривної планки, яка забезпечить огорожі додаткову жорсткість та додасть їй завершеного вигляду. А на опорні стовпи рекомендується зверху надіти спеціальні заглушки для захисту від атмосферних опадів та запобігання засмічення порожнистої труби.

 

Ну ось і все, установка паркану з металоштахетника своїми руками виконана, а ділянка помітно змінилася на краще. Якщо Ви слідували всім правилам монтажу паркану з штахетника під ключ, огородження прослужить Вам не один десяток років, надійно захищаючи територію і радуючи Вас своєю красою.

 

             

3937

Спасибо мы Вам перезвоним в ближайшее время!

Введите ваши контакты