Яка мембрана для покрівлі краще - ПВХ або ТПО?

Яка мембрана для покрівлі краще - ПВХ або ТПО?

На будівельному ринку такий покрівельний матеріал як ПВХ і ТПО мембрана з'явився ще в 60-х роках ХХ століття й отримав широке застосування в США та Канаді, у той час як в країнах СНД мембранну покрівлю з цих матеріалів почали монтувати відносно недавно.

 

Щоб Ви більше дізналися про цей сучасний покрівельний матеріал, в статті ми розповімо Вам про те, що таке ПВХ мембрана, що таке ТПО мембрана, для чого вони застосовуються та які відмінності між ПВХ і ТПО мембранами.

 

ПВХ І ТПО МЕМБРАНА – ЩО ЦЕ? ЯКИЙ СКЛАД ПВХ І ТПО МЕМБРАН?

 

Покрівельна ПВХ мембрана – це рулонний гідроізоляційний матеріал, виготовлений на основі полівінілхлориду, з додаванням пластифікаторів, стабілізаторів, ультрафіолетових інгібіторів та біоцидів. ПВХ мембрана для даху може випускатися з поліестеровим або скловолоконним армуванням, або без армування.

 

Покрівельна ТПО мембрана являє собою рулонний гідроізоляційний матеріал на основі термопластичних поліолефінів, які є сумішшю поліпропілену та етиленових полімерів пропілену. До складу ТПО мембрани також входять барвники (пігмент), антипірени, УФ-абсорбери. Мембрана на основі ТПО, як і ПВХ, може виготовлятися з армуванням поліестеровою сіткою або скловолокном, або без армування.

 

ВЛАСТИВОСТІ МЕМБРАННОЇ ПОКРІВЛІ

 

Полімерна гідроізоляційна мембрана на покрівлю має безліч переваг у порівнянні з руберойдом (єврорубероїдом). До плюсів мембранної покрівлі можна віднести:

  • високу еластичність;
  • термопластичність;
  • високу міцність на прокол, розрив і розтягнення;
  • паропроникність;
  • морозостійкість;
  • пожежобезпечність;
  • стійкість до УФ-випромінювання;
  • стійкість до вітрових навантажень;
  • стійкість до біологічної корозії;
  • хорошу ремонтопридатність;
  • довговічність.

Крім того, армована покрівельна мембрана на основі ПВХ і ТПО легко зварюється гарячим повітрям без використання відкритого вогню. При цьому виходить високоміцний гомогенний стикувальний шов та створюється водонепроникний монолітний килим по всій площі даху.

 

ВІДМІННОСТІ МІЖ ПВХ І ТПО МЕМБРАНОЮ

 

Покрівельна мембрана ПВХ і покрівельна мембрана ТПО мають більшість однакових експлуатаційних властивостей. Але щоб зрозуміти, яка мембрана для покрівлі краще підійде для Вашого об'єкту, давайте розглянемо, в чому ж полягають відмінності між ПВХ і ТПО мембраною.

 

Паропроникність

ПВХ мембрана на дах має коефіцієнт паропроникності трохи більший, ніж у ТПО мембрани.

Світловідбиття, світлопоглинання

Покрівельна ПВХ мембрана має кращу здатність поглинати світло, ніж ТПО. Тут ще важливим фактором є колір верхнього шару мембрани: чим він світліший, тим вище світловідбиття мембранної покрівлі.

Міцність

Гідроізоляційні ТПО і ПВХ мембрани для даху мають практично однакові показники міцності на розрив, так як армувальний матеріал у них один і той же (найчастіше поліестрова сітка). Армування забезпечує 95% міцності і лише 5% залежить від компаунда.

Пожежобезпечність

Армована покрівельна мембрана, як на основі ПВХ, так і на основі ТПО, має низьку групу горючості: Г1 (товщина полотна 1,2 мм) та Г2 (товщина полотна 1,5 мм).

Ударостійкість, опір статичному продавлюванню, механічна зносостійкість

ТПО мембрана навіть при меншій товщині полотна має ці показники набагато вищі, ніж ПВХ мембрана для плоскої покрівлі.

Морозостійкість

Обидві полімерні покрівельні мембрани можна укладати взимку, так як вони є морозостійкими. ПВХ мембрана здатна витримувати температуру до -30°С, а ТПО – до -45°С.

Теплостійкість

Згідно з даними випробувань в кліматичній камері, заявленим виробниками покрівельних мембран, ТПО мембрани показують набагато кращі результати, ніж ПВХ.

Стійкість до бітуму-містких та полістирольних матеріалів

ТПО мембрана для плоского даху є хімічно інертним матеріалом, тому може укладатися безпосередньо на бітумні матеріали й полістирольні утеплювачі. При влаштуванні баластної покрівлі з ПВХ мембрани буде потрібне укладання геотекстилю під покрівельний матеріал.

Довговічність

ТПО мембрана для баластної покрівлі є більш довговічною, так як не містить в своєму складі пластифікаторів – компонентів, які мають властивість з часом переміщатися в верхні шари мембрани, що призводить до появи тріщин на поверхні покрівельного матеріалу, його старіння та руйнування.

Термін служби даху з ПВХ мембрани складає близько 35-ти років, з ТПО мембрани – більше 50-ти років.

 

ВИРОБНИКИ МЕМБРАННОЇ ПОКРІВЛІ

 

Сьогодні в Україну імпортується великий асортимент полімерних покрівельних мембран, з трохи різними хімічними складами. Щоб бути впевненим у високій якості матеріалу і в надійності покрівлі не тільки в перший день установки, але й протягом усього терміну служби мембранної гідроізоляції, при виборі ПВХ або ТПО мембрани потрібно зупиняти свій вибір на перевіреному виробникові.

 

Компанія Буд-Інтех пропонує своїм покупцям ПВХ і ТПО мембрани Flagon італійського виробника Flag S.p.A. (Soprema Group), який має хорошу репутацію і надає продукцію високої якості, що відповідає вимогам європейських норм EN 13956, стандарту ЕТА, сертифікатам British Board Agreement, ISO 9001 та ISO 14001.

 

Flagon має в своєму асортименті великий вибір полімерних мембран, які випускаються в розмірі 1,5х20 м, 1,6х20 м, 2,1х20 м, 2,1х25 м, товщиною 1,2 мм, 1,5 мм і 1,8 мм, й підходять для різних типів покрівлі: плоскої, скатної, баластної, експлуатованої, утепленої та холодної (неутепленої), зеленої покрівлі.

 

Покрівельні мембрани ПВХ

 Flagon SV

 – для гідроізоляції плоскої покрівлі з баластними типом кріплення

 Flagon SR

 – для гідроізоляції всіх типів покрівель: утепленої та неутепленої, плоскої та скатної

 Flagon CSL

 – для виконання примикань і складних вузлів на даху

 Flagon BSL

 – для гідроізоляції підземних частин будівель і споруд

 – для гідроізоляції баластної та експлуатованої покрівлі

 Flagon Copper Art

 – для гідроізоляції покрівлі та створення покриття, що імітує мідну покрівлю

 Flagon Silver Art

– для гідроізоляції покрівлі та створення покриття, що імітує алюмінієвий дах під фальц

Покрівельні мембрани ТПО

 Flagon EP/PV

 – для гідроізоляції баластної та експлуатованої покрівлі

 Flagon EP/PR

 – для гідроізоляції всіх типів покрівель: утепленої та неутепленої, плоскої та скатної

 Flagon EP/S

 – для виконання примикань і складних вузлів на даху

 

                    

 

ДЕ КУПИТИ МЕМБРАНУ ДЛЯ ПОКРІВЛІ?

 

Купити мембрану для плоскої покрівлі гуртом та в роздріб в м. Вінниця Ви можете в інтернет магазині bud-inteh.com. Для цього Вам необхідно оформити онлайн замовлення за допомогою кнопки «Кошик». Також Ви можете зателефонувати нам за номером, зазначеному в контактах, і менеджер компанії Буд-Інтех з радістю Вас проконсультує та зорієнтує Вас щодо вартості та технічних характеристик ТПО і ПВХ мембран Флагон.

 

Придбаний у нас товар Ви можете забрати зі складу Bud-Inteh, який знаходиться в м. Вінниця. Якщо Ви проживаєте не в Вінниці, Ви можете замовити гідроізоляційну мембрану для даху Флагон з доставкою по Україні, незалежно від того, де знаходиться Ваш об'єкт: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Черкаси, Суми, Полтава, Запоріжжя, Житомир, Хмельницький, Кривий Ріг, Чернівці, Тернопіль, Львів, Рівне, Івано-Франківськ, Ужгород або Луцьк.

 

Звертайтеся! Ми з радістю допоможемо Вам створити надійну та довговічну м'яку покрівлю з полімерних мембран!

2971

Спасибо мы Вам перезвоним в ближайшее время!

Введите ваши контакты